RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

12.000 perenbomen uitgedeeld op boerderij in Breukelen

BREUKELEN - Op zoek naar wat extra groen in de tuin? Dan moet je vanmiddag even naar boerderij Voortwyk in Breukelen. Daar worden namelijk gratis perenbomen uitgedeeld. Hanneke van Ormondt van Urgenda: "We willen die nu direct weggeven aan burgers zodat iedereen ze in de tuin of op het schoolplein kan zetten."

De actie komt vanuit Urgenda en de Nationale Boomfeestdag. Zij willen dit jaar 1 miljoen bomen weggeven en kwamen zo in contact met een bomenkweker die 150.000 bomen doneerde. Die werden vanwege de coronacrisis toch niet verkocht en zouden anders in de versnipperaar zijn verdwenen.

De helft van de perenbomen wordt gekoeld opgeslagen. De andere 75.000 gaan direct naar een nieuwe eigenaar. Hanneke van Ormondt van Urgenda: "In Breukelen wilden we er ontzettend veel tijdelijk in de grond zetten maar het waren er zoveel dat we dachten: alsjeblieft mensen, wil je er zelf ťťn hebben, kom hem dan maar halen."

Met de actie moet worden aangetoond dat een boom planten en laten groeien helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Mensen die het ook wel eens willen proberen, kunnen vandaag dus op meerdere locaties in Nederland een perenboompje ophalen, waaronder dus vanaf 13.00 uur bij boer Maarten van Boerderij Voortwyk op het Zandpad 29 in Breukelen. Daar worden zo'n 12.000 bomen uitgedeeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -