RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM vervolgt mannen voor het op social media aanzetten tot rellen in Kanaleneiland

1/3
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie gaat twee mannen vervolgen voor oprui´ng op social media tijdens de rellen in Kanaleneiland dit weekend. Het gaat om een 26-jarige en een 22-jarige man uit Hilversum.

Tot nog toe werden vooral mensen aangehouden voor vernielingen of het negeren van de bevelen van de politie. Nu worden er dus mensen vervolgd die via social media zouden hebben opgeroepen om te komen rellen. Al vanaf het begin van de onrustigheden was duidelijk dat dit soort berichten op websites als Instagram een belangrijke rol speelden in de onrusten.

Beelden op Instagram van rellen Kanaleneiland


EÚn van de twee mannen wordt ook beschuldigd van het vernielen van een beveiligingscamera bij winkelcentrum Rijnbaan in Kanaleneiland. Beide verdachten worden binnenkort voorgeleid.

De maximumstraf voor oprui´ng is vijf jaar, legt het Openbaar Ministerie uit in een bericht op hun website. Daarin wordt ook alvast gewaarschuwd dat het OM en de gemeente van plan zijn om de aangerichte schade te verhalen op mensen die worden veroordeeld voor vernielingen.

Ook meldt het OM dat er in Amersfoort een minderjarige jongen is aangehouden voor de mishandeling van een cameraman van website NieuwNieuws afgelopen maandag.

OM: Maximaal 5 jaar voor opruiing


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -