FC Utrecht verrast met komst Eljero Elia

Eljero Elia in het nieuwe derde tenue van FC Utrecht
Eljero Elia in het nieuwe derde tenue van FC Utrecht © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft gestunt op de transfermarkt. Aanvaller Eljero Elia (33) is vanaf dit seizoen te bewonderen in de Galgenwaard. Hij komt over van Istanbul Basaksehir en tekent voor twee seizoenen. Eerder deze week trok FC Utrecht ook al Mimoun Mahi aan.
De ambities van de Domstedelingen worden niet onder stoelen of banken geschoven: onder trainer John van den Brom wil FC Utrecht een aanval doen op de top-3. Na de eerdere komst van linksback Django Warmerdam (FC Groningen), centrale verdediger Justin Hoogma (Hoffenheim) en aanvaller Daniël Arzani (Manchester City) zocht de club naar extra aanvallende versterkingen.
Elia: "Deze uitdaging past perfect bij mij"
Die werd gevonden in Marokkaans international Mimoun Mahi, die na zijn doorbraak in Nederland bij FC Groningen de laatste jaren bij FC Zürich speelde. Hij komt komend seizoen in de Utrechtse voorhoede dus een 30-voudig international van het Nederlands elftal tegen. Elia kwam onder meer uit op het succesvolle WK van 2010. In de verloren finale tegen Spanje mocht hij in de tweede helft invallen. Bij FC Utrecht gaat hij spelen met rugnummer 11.
In clubverband speelde Elia in diverse competities. Hij begon zijn loopbaan bij ADO Den Haag, waarna hij overstapte naar FC Twente en zich daar in de kijker bij Oranje speelde. Hamburger SV pikte de buitenspeler daarna op. Na twee seizoenen in Duitsland betaalde de Italiaanse topclub Juventus een miljoenenbedrag voor Elia. Ondanks dat hij er maar weinig speelde, werd hij wel kampioen van de Serie A in dat seizoen.
Het avontuur van Elia in Turijn was na één seizoen al ten einde, waarna Werder Bremen hem oppikte. Na 2,5 jaar werd hij uitgeleend aan het Southampton, dat toen onder trainer Ronald Koeman speelde in de Premier League. Na dat half jaar in Engeland keerde Elia terug naar Nederland door bij Feyenoord te tekenen. In Rotterdam was hij bepalend in de KNVB Beker-finale tegen... FC Utrecht. Zijn schot in de slotfase belandde via Utrecht-goalie Filip Bednarek in doel, waardoor Feyenoord met 2-1 wist te winnen. Een jaar later werd Elia met Feyenoord kampioen van Nederland.
Dat was het teken voor de buitenspeler om nog eens een stap naar het buitenland te maken. In de zomer van 2017 tekende Elia een contract in Turkije bij Istanbul Basaksehir. Met die club speelde hij Europees voetbal en wist hij afgelopen seizoen zelfs kampioen te worden. Elia gaf onlangs aan graag terug te keren naar Nederland. Meerdere clubs toonden interesse, maar FC Utrecht sloeg toe.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.