RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gevoelsmens Eljero Elia kiest voor FC Utrecht: 'Ik wil in de top meedraaien'

1/4
UTRECHT - Eljero Elia heeft op gevoel gekozen voor een transfer voor twee jaar naar FC Utrecht. De 33-jarige aanvaller wilde vanwege zijn opgroeiende kinderen terug naar Nederland en koos voor de club uit de Domstad. Hij sprak nog wel met twee oude clubs van hem. "Maar ik was er nog niet klaar voor om terug te gaan naar ADO Den Haag of FC Twente. Ik wil nog in de top meedraaien", zegt hij tegen RTV Utrecht.

Elia was snel overtuigd door FC Utrecht: "Ze willen aansluiten bij de top van Nederland"


Andere toekomst
"Het was voor mij heel makkelijk", vertelt Elia. "Het verhaal van Jordy Zuidam, John van den Brom en Frans van Seumeren was heel duidelijk. Ze willen aansluiten bij de top van Nederland. Ze willen goed en mooi voetbal spelen dat mij past. Ik kan een goede versterking kan zijn, ook buiten het veld. Ik wil een voorbeeld zijn, de Elia van toen ik wegging bij Feyenoord."

Want bij Feyenoord boekte Elia de nodige successen. Hij besliste in 2016 de bekerfinale (tgen FC Utrecht) en werd een jaar later kampioen in Rotterdam. Die zomer nog vertrok hij naar Turkije, waar hij met het ambitieuze Istanbul Basaksehir afgelopen seizoen kampioen werd. Een langer verblijf in de grote Turkse stad zag hij niet zitten, ondanks dat Champions League-voetbal lonkte.

Ik wil gewoon plezier in het voetbal hebben"
Eljero Elia

"Ik kon heel vroeg bijtekenen bij Basaksehir, maar dat heb ik niet gedaan. Ik had drie jaar in mijn hoofd en wilde mijn contract daar uitdienen. Ik wilde kijken naar een andere toekomst. Bij Feyenoord werd ik kampioen, kon ik Champions League spelen en ging ik weg. Nu bij Basaksehir ben ik kampioen geworden, kon ik Champions League spelen en ga ik weer weg. Ik wil gewoon plezier in het voetbal hebben en met de kinderen thuis zijn."

Perfecte uitdaging
Er was de nodige interesse voor Elia, vanuit het buitenland maar ook binnen Nederland werd op hem gejaagd. Toch koos hij voor de Domstad. "FC Utrecht wilde mij heel graag hebben. Dat toonden ze ook. Jordy Zuidam heeft heel veel berichten gestuurd naar mijn zaakwaarnemer en die liet ze dan weer aan mij zien", legt hij uit.

De ambitie van FC Utrecht om de top-3 aan te vallen, deelt Elia. "Mijn ambitie is dezelfde. Ik weet dat ik qua fitheid ook nog in de top-3 had kunnen spelen. Dat kan ik nu aantonen door te presteren bij FC Utrecht. Ik moet altijd een uitdaging hebben om mijzelf te blijven pushen. Deze uitdaging is voor mij perfect."

 Eljero Elia en Jordy Zuidam met het nieuwe derde tenue van FC Utrecht Eljero Elia en Jordy Zuidam met het nieuwe derde tenue van FC Utrecht | Foto: fcutrecht.nl

Ik voel dat ik nog heel veel kan en ik weet dat ik ht nog heb"
Eljero Elia

Aan stoppen denkt de 30-voudig international nog lang niet. Hij zegt superfit te zijn. "Ik ga mijzelf pushen en nog fitter worden. Eigenlijk wil ik zo lang mogelijk spelen tot mijn knien niet meer willen. Als ik dingen niet meer kan doen die ik heel graag doe, dan moet ik ook eerlijk zijn tegen mezelf. Alleen voel ik zelf dat ik nog heel veel kan en ik weet dat ik ht nog heb."

Elia noemt zijn nieuwe werkgever de volgende club in een rijtje volksclubs waar hij onder contract heeft gestaan. "Ik zie FC Utrecht in het rijtje van ADO en Feyenoord. Die drie clubs zijn eigenlijk hetzelfde. Utrecht is iets groter dan ADO en Feyenoord weer groter dan Utrecht. Ze tonen allemaal hetzelfde karakter: niet lullen maar poetsen en keihard werken."

Overigens komt Elia donderdag, als FC Utrecht in de Galgenwaard oefent tegen sc Heerenveen, nog niet in actie voor de ploeg van trainer John van den Brom.

Kwaliteitsspeler
"Wauw, trots dat het gelukt is", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam over de transfer. "We hebben er veel energie ingestoken en op het moment dat het lukt, dan ben je blij. Als je spelers van dit kaliber kan toevoegen, dan worden we er sterker van. Dat toont ook onze ambities."

Jordy Zuidam: "Het is belangrijk om spelers te hebben die weten wat gevraagd wordt"


"We hebben hem overtuigd van onze plannen en hij geloofde daar ook in. We hebben voor die ambitie ook kwaliteitsspelers nodig en dat Eljero Elia dat is, hoef ik niet uit te leggen. Het is belangrijk om spelers te hebben die weten wat gevraagd wordt. Het is een belangrijke taak voor hem om de ploeg door te ontwikkelen."

Met de komst van Elia beschikt FC Utrecht over een groot aantal aanvallers. Of de transfer alvast gedaan is om een mogelijk vertrek van de gewilde Gyrano Kerk op te vangen, wil Zuidam niet zeggen. "Het doel is om deze selectie bij elkaar te houden, al kan je dat in het voetbal nooit zeggen. Met deze spelers willen we het seizoen in gaan. Dat er interesse is voor Kerk, is duidelijk. Maar we zullen vechten om hem te behouden."

Of Utrecht uitgewinkeld is na de komst van Django Warmerdam, Justin Hoogma, Danil Arzani, Mimoun Mahi en Elia? "Als je naar de selectie kijkt, mogen we heel tevreden zijn. De focus ligt op een aantal spelers met minder perspectief of jongere spelers die aan speeltijd moeten komen", geeft Zuidam aan.

De technisch directeur vertelde bij de presentatie van Elia ook gesproken te hebben met oud-speler Ricky van Wolfswinkel, maar concreet is de interesse van Utrecht in de spits uit Woudenberg nog niet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -