Arrestaties na zware mishandeling van Utrechter in Sneek

© Politie
UTRECHT - De politie heeft drie mannen opgepakt voor de zware mishandeling van een Utrechter en een Amsterdammer in Sneek. Het drietal werd opgespoord dankzij goede tips die binnenkwamen nadat beelden van de mishandeling waren gepubliceerd.
De 28-jarige Utrechter was zondag 2 augustus met een leeftijdsgenoot uit Amsterdam in het centrum van Sneek. Daar raakten ze in gesprek met een groep jongeren. Volgens de politie was de sfeer in eerste instantie ontspannen, maar sloeg dat ineens om.
Vanuit het niets zou de groep de Utrechter en zijn vriend hebben aangevallen. De twee werden daarbij geschopt en geslagen. De Utrechter kreeg een klap tegen zijn hoofd en werd in de gracht geduwd. Hij kon zelf uit het water komen. De Amsterdammer probeerde weg te komen, maar werd tegen de grond gewerkt. Terwijl hij op straat lag werd hij opnieuw geslagen en hard tegen zijn hoofd en lichaam geschopt. De mannen moesten naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen te worden behandeld.
De politie gaf de verdachten drie dagen de tijd zich te melden en toen zij dit niet deden zijn de beelden gepubliceerd. Mede dankzij de tips kon de politie zes mannen verhoren. Drie van hen zijn als verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. De andere drie mannen die zichtbaar waren op de beelden zijn gehoord als getuige.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.