Waarschuwingsbord in Maarn helpt twee weken: toch weer vrachtwagen vast in tunnel

© Erik van Buiten
MAARN - Iets meer dan twee weken heeft het geduurd: in een tunnel in Maarn zit weer een vrachtwagen vast. De gemeente plaatste een waarschuwingsbalk in de hoop dat er nooit meer een chauffeur klem zou komen te zitten. "Er komt nu wel een punt dat het niet aan de gemeente ligt", zegt raadslid Erik van Buiten.
Van Buiten (D66) maakte zich samen met Evert de Boer (VVD) hard voor de waarschuwingsborden. Het kwam namelijk nog al eens voor dat te hoge voertuigen tegen de bovenkant van de tunnel tussen het Raadhuisplein en het 5 mei-plein aanreden. Twee weken geleden werd de balk geplaatst.
Erik van Buiten hoorde van meerdere mensen dat de waarschuwingsbalk werkt: meerdere voertuigen knalden tegen het ding op, maar stopten op tijd en wisten daarmee verdere schade te voorkomen. Van Buiten: "Ik vind dat wij, de raad als geheel en het college, er alles aan doen."
Het raadslid ziet dan ook het liefst dat er consequenties volgen voor de chauffeur. "Ik heb de burgemeester al gesproken en die zegt, netjes, op de politie te wachten." De maatregelen hebben dus twee weken effect gehad. "Ik hoop dat er nu wat meer tijd verstrijkt voor het volgende ongeluk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.