RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zestig nieuwe elektrische bussen in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht krijgt er dit jaar in totaal 60 elektrische bussen bij. Daarvan zijn er inmiddels al 25 in gebruik genomen, de overige 35 komen later dit jaar en gaan in de stad Utrecht en omstreken rijden.

De nieuwe e-bussen zijn een flinke upgrade voor de provincie, want begin dit jaar reden er nog maar 17 elektrische bussen bij de vervoerders U-OV en Syntus Utrecht. De meeste nieuwe bussen zullen worden gebruikt voor stadsvervoer, 5 exemplaren worden specifiek ingezet voor het stadsvervoer in Amersfoort en de omliggende regio.

Aanvankelijk zouden de overige 35 bussen eerder de weg op gaan, maar vanwege de coronacrisis is de levering vertraagd, schrijft de provincie Utrecht. Volgens de huidige planning moeten de bussen alsnog eind 2020 gaan rijden. "Voor deze bussen worden laadpalen gerealiseerd bij de stations Utrecht Centraal en Utrecht Lunetten. De voorbereiding hiervan ligt op schema", aldus de provincie.

De aanschaf van de e-bussen is onderdeel van de ambitie om schoon en duurzaam openbaar vervoer te leveren in 2028. Als alles volgens schema verloopt, rijdt eind dit jaar zo'n vijftien procent van de totale busvloot elektrisch.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -