Opnieuw onrust in de regio, maar geen rellen gemeld

© 112mediaUtrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het is vanavond opnieuw onrustig in de regio. In Amersfoort en Utrecht zijn jongeren bij elkaar gekomen en was de politie massaal op de been. Maar het is tot dusver niet uitgelopen op echte rellen, meldt de politie.
In Amersfoort verzamelden zich vroeg in de avond jongeren op straat bij De Stier. De politie was ook aanwezig, net als buurtvaders en jongerenwerkers. Later op de avond verplaatste de groep zich naar de Van Randwijcklaan. Ook daar was politie aanwezig, maar het bleef er rustig. Rond 22.30 uur besloot de politie het gebied te verlaten.

Utrechtse wijken

Ook in Utrechtse wijken was het vanavond onrustig. Volgens een omstander verzamelden zich rond de Ananasstraat en de Mandarijnstraat groepen jongeren en was er politie aanwezig. Een andere tipgever meldde vuurwerk te hebben gehoord. Weer een ander zei een aantal harde knallen te hebben gehoord in Overvecht. Volgens de politie was het her en der in de stad inderdaad wat onrustig, maar kwam het niet tot rellen.
Wel vloog rond 22.30 uur een auto in brand op de Jan Overdijkstraat, in de buurt van station Zuilen. Een Volkswagen Golf raakte total loss. De politie behandelt het als een plaats delict en vermoedt dat de brand is aangestoken. Omstanders zagen net na het ontstaan van de brand twee jonge jongens wegrennen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.