Freddie V. krijgt acht jaar cel voor doodsteken Diana Orie

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
AMERSFOORT/LEUSDEN - Freddie V. uit Amersfoort is door de rechtbank veroordeeld tot acht jaar cel. Hij stak op 26 maart in Leusden zijn vriendin Diana Orie neer.
De 46-jarige Orie werd door een een buurvrouw hevig bloedend aangetroffen in de gang van het appartementencomplex waar zij woonde. Zij bezweek nog dezelfde dag in het ziekenhuis.
Freddie V. had na de steekpartij zelf de politie gebeld en bekende daarna meteen. De twee hadden een relatie, maar woonden niet samen. V. vond onder meer dat hij geld tegoed had van Orie. Volgens hem was hij haar benzinegeld schuldig.
Toen het niet was gelukt om met haar bankpassen te pinnen, keerde hij terug naar de woning van Orie. Daarna ontstond een woordenwisseling waarna Orie volgens V. een mes pakte. Hij pakte dit mes af en stak haar vervolgens drie keer in haar buik.
De rechtbank vindt zowel doodslag als poging tot diefstal bewezen. De uitspraak valt wel lager uit dan de eis van de officier van justitie. Die eiste twee weken geleden nog elf jaar cel.
De rechter komt tot een lagere straf omdat V. onder meer een blanco strafblad heeft. Ook heeft hij volgens deskundigen een ontwikkelingsstoornis. Daarnaast acht de rechter het gevaar op herhaling klein. Wel vindt de rechtbank dat de man na het uitzitten van zijn straf behandeld moet worden via een begeleid wonen traject.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.