Utrechts klooster wordt antikraak bewoond: 'Vet om hier te wonen'

UTRECHT - Zou jij in een klooster kunnen wonen, maar zie je het niet helemaal zitten om een monnik of non worden? Voor een paar Utrechters is het werkelijkheid geworden. Het klooster aan de Deken Roesstraat in Buiten Wittevrouwen wordt antikraak bewoond en is nog in de originele staat.
Koen en Julie wonen in de kapel van een klooster
Koen Mol en Julie Varossieau zijn een van de veertien koppels die in de oude kapel van het klooster wonen. "Het galmt niet zo hoor, zoals je zou verwachten. Nu de spullen erin staan valt het echt mee met het geluid." vertelt het stel.
De woning werd gedeeld op sociale media van Amsterdams vastgoedbedrijf Inxxx. Er kwamen honderden reacties op de kamers in het klooster en Koen en Julie waren een van de gelukkigen. "Er waren ook nog andere stellen die deze ruimte wilden, maar wij mochten erin. Echt heel blij mee."

'Schitterend'

Julie is in haar eentje naar de bezichtiging gegaan omdat Koen niet kon die dag. "Ik kwam binnen en dacht direct: wauw wat vet om hier te wonen", vertelt ze. Koen daarentegen zag de kamer pas toen hij met zijn verhuisdozen binnen kwam. "Ik vond het gelijk schitterend."
Het mooiste aan de woning vinden Koen en Julie de ramen. "Als de zon zo door de ramen schijnt, dat is echt schitterend." Maar de ramen zijn ook het grootste nadeel aan de kamer vindt Koen. "Ze kunnen niet heel ver open, je hebt mooi licht maar niet veel licht. Het lijkt ook wel een beetje op een hok zo."
De twee wonen voor het eerst samen maar dat moet helemaal goedkomen. "Onder toeziend oog van God, dus dat zit wel goed met de liefde", zegt Koen.
Koen en Julie wonen in een klooster
Koen en Julie wonen in een klooster © RTV Utrecht / Fleur Kleinhuis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.