Man (19) die Utrechter zwaar mishandelde in Sneek blijft langer vastzitten

© Politie
UTRECHT - De 19-jarige jongen die ervan verdacht wordt een 28-jarige Utrechter te hebben mishandeld in Sneek, blijft veertien dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris besloten, zo meldt het OM Noord-Nederland. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag.
De 28-jarige Utrechter was zondag 2 augustus met een leeftijdsgenoot uit Amsterdam in het centrum van Sneek. Daar raakten ze in gesprek met een groep jongeren. Vanuit het niets zou de groep de Utrechter en zijn vriend hebben aangevallen. De twee werden daarbij geschopt en geslagen. De Utrechter kreeg een klap tegen zijn hoofd en werd in de gracht geduwd. Hij kon zelf uit het water komen.
De Amsterdammer probeerde weg te komen, maar werd tegen de grond gewerkt. Terwijl hij op straat lag, werd hij opnieuw geslagen en hard tegen zijn hoofd en lichaam geschopt. De mannen moesten naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen te worden behandeld.
Twee andere verdachten zijn niet voorgeleid. Ze zijn inmiddels weer thuis en zullen worden vervolgd voor openlijke geweldpleging.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.