Gemeente Utrecht wil geen terras op opengebroken Voorstraat: ondernemers verbaasd

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft restaurantjes op de Voorstraat op de vingers getikt. De straat ligt momenteel open en ondernemers zagen hun kans schoon de terrassen uit te breiden. Maar dat mag niet van de gemeente.
Restauranteigenaar Gülnaz Aslan vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente niet wat flexibeler is. Met name de horeca heeft het volgens haar in de coronacrisis zwaar te verduren gehad. Ze had dan ook op medewerking van de gemeente gerekend. "Heb begrip en werk mee zodat we de moeilijke tijd kunnen overbruggen", vertelt ze. "Doordat we veel meer ruimte voor de deur hebben, kon ik 5 tot 10 gasten extra kwijt. Ik moet omzetten en wil overleven."
En Aslan is niet de enige die het jammer vindt. Ook restauranteigenaar Frank Renferum had op meer ondersteuning gerekend: "Er is ruimte. Er zijn vierkante meters en geen verkeer. Waarom niet?"

Reactie gemeente Utrecht

De gemeente laat weten juist in deze tijd met ondernemers mee te denken. "Wij willen coulance tonen, maar dan moet het wel volgens de juiste weg gebeuren. Het kan niet zo zijn dat iedere ondernemer maar een terras kan neerzetten waar 'ie maar wil", aldus de gemeente.
Terrasverbod op opengebroken straat verbaast ondernemers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.