RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

LHBT-filmfestival op bijzondere plekken: 'Belangrijk om films over queer community te tonen'


UTRECHT - Komende week worden bijzondere locaties in Utrecht omgetoverd tot bioscoop tijdens het Queer Film Festival. Zo is een van de LHBT-films te zien op een muur van het Rietveld Schröderhuis. Als je er langsfietst, kun je er zelfs wat van zien, maar vanuit je strandstoel met een koptelefoon op kun je pas echt genieten van de film "And then we danced."

Queer filmfestival


Op stadscamping Raum staat de Brommerbios, een mobiele buitenbioscoop gebouwd op een Zundapp bakbrommer uit de jaren '70. En ook bij Vechtclub XL is een film te zien. Mede-organisatorJoost de Vries: "Al die lokaties hebben hun eigen achterban. Daardoor krijg je een heel divers publiek. "

De films zouden eigenlijk in juni te zien zijn, tijdens het Midzomergrachtfestival. Vanwege het coronavirus ging dat niet door. Dit jaar wordt het voor de 2e keer gehouden. Joost: "We zijn ermee begonnen omdat we het belangrijk vinden dat er verhalen worden getoond over de queer community, dat die op het witte doek te zien zijn. Het doel is vooral bewustwording van het feit dat je ook op een andere manier je leven kunt invullen, dat is voor mij de basis voor acceptatie."

Het Queer Film Festival Utrecht duurt tot en met 30 augustus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -