Gemeenteraad in debat na rellen in Utrecht

© AS Media
UTRECHT - De Utrechtse gemeenteraad komt volgende week dinsdag bij elkaar om over de rellen van de afgelopen tijd te praten. Het gaat om een commissievergadering waarvoor de raadsleden zelf een verzoek hebben ingediend.
De oppositiepartijen lieten eerder al weten zo snel mogelijk een debat te willen. "Ik heb met name het gevoel dat de gemeente de regie kwijt is", zei VVD-raadslid Queeny Rajkowski eerder tegen RTV Utrecht.
De VVD-er gaf toen aan dat de gemeente een actievere rol moet pakken. "Denk aan de inzet van buurtvaders, jongerenwerkers en vrijwilligers op straat en dat in combinatie met harde repressie, zoals samenscholingsverboden, preventief fouilleren en gebiedsverboden", aldus Rajkowski.
In Utrecht kwam het de afgelopen week op verschillende plekken tot rellen. Op vrijdag 14 augustus liep het behoorlijk uit de hand in Kanaleneiland. Op zaterdag 15 augustus was dat in Overvecht het geval. Ook daarna was het op verschillende plekken in de stad onrustig.
Enkele tientallen relschoppers zijn opgepakt. Van hen kregen dertien relschoppers een zogeheten gedragsaanwijzing, waardoor ze in de avonduren niet meer Kanaleneiland en Overvecht in mogen.
De vergadering wordt op dinsdagavond 25 augustus om 20.00 uur in het stadhuis gehouden en is ook online te volgen. De commissie gaat dan in debat met elkaar en waarnemend burgemeester Peter den Oudsten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.