Horeca verliest kort geding: coronaregels worden niet versoepeld

© RTV Utrecht / Peter Knieriem
PROVINCIE UTRECHT - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft het kort geding tegen de Nederlandse Staat over het versoepelen van de coronamaatregelen verloren. In het kort geding eiste de horecabranche onder meer dat in horecagelegenheden de afstandsnorm van 1,5 meter zowel binnen als buiten niet meer zou gelden voor groepen tot en met negen personen, ook uit verschillende huishoudens.
Ook eiste KHN dat de overheid met "objectieve criteria" komt op basis waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst kunnen plaatsvinden. Daarnaast vroeg de branche de overheid om extra financiële steun.
Het kort geding diende al op 23 juli. De rechter verzocht toen beide partijen om eerst met elkaar in gesprek te gaan. Die gesprekken zijn geweest, maar KHN en de Nederlandse Staat konden het daarin opnieuw niet met elkaar eens worden, waarna nu alsnog een uitspraak volgde.
De rechter komt nu tot het oordeel dat de Nederlandse Staat de coronamaatregelen niet hoeft te versoepelen. De rechtbank komt later nog met een motivering van het besluit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.