De tijd dringt voor Beethovenproject van Bartho Braat

Bartho Braat leest vooruit De Granaten Armband van de Russische schrijver Alexander Koeprin
Bartho Braat leest vooruit De Granaten Armband van de Russische schrijver Alexander Koeprin © RTV Utrecht
ABCOUDE - Je zou het bijna vergeten, maar 2020 is het Beethovenjaar. Wereldwijd stonden activiteiten gepland om het 250ste geboortejaar van de beroemde componist te vieren. Door de coronacrisis ging veel niet door. Dat bracht een groep theatermakers op een idee. Eén van hen is acteur Bartho Braat uit Abcoude. Hij speelde allerlei rollen, maar u kent hem waarschijnlijk van zijn jarenlange rol als Jef Alberts in Goede Tijden Slechte Tijden.
Het idee is om een bewerking van het verhaal De Granaten Armband van de Russische schrijver Alexander Koeprin op de planken te krijgen. Dat gaat over de liefde tussen twee mensen die pas wordt ontdekt als ze al weer voorbij is en past volgens Bartho en pianiste Irina Parfenova uit Wilnis perfect bij de tweede sonate van Beethoven, het largo appasinato. Gerard Jan Rijnders doet de regie.
Bartho Braat zamelt geld in voor Beethovenproject
Zij hopen op de hulp van het publiek om deze voorstelling te kunnen maken. Van de benodigde 7500 euro zitten ze nu net over de helft, maar 9 september moet het geld bij elkaar zijn dus het wordt spannend.
Pianist Irina Parfenova en Acteur Bartho Braat oefenen het stuk
Pianist Irina Parfenova en Acteur Bartho Braat oefenen het stuk © RTV Utrecht
De Granaten Armband van Alexander Koeprin
De Granaten Armband van Alexander Koeprin © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.