RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie laat beelden van relschoppers Utrecht zien: 'Stenengooiers ontlopen hun straf niet'

UTRECHT - De politie gaat beelden laten zien van relschoppers die de afgelopen dagen in Utrecht vernielingen aanrichtten of gooiden met stenen en vuurwerk. De beelden zijn vermoedelijk zaterdag 29 augustus te zien in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

De afgelopen dagen kwam het meerdere keren tot rellen in verschillende wijken in Utrecht. Inmiddels zijn bijna vijftig relschoppers aangehouden, maar volgens de politie zijn dit voornamelijk mensen die zijn opgepakt voor het verstoren van de openbare orde en het niet naleven van het noodbevel.

"Daders die die met stenen en vuurwerk naar de politie gooiden en vernielingen aanrichtten, ontlopen hun straf echter ook niet", waarschuwt de politie. Op basis van verklaringen en beschikbare videobeelden wordt jacht gemaakt op andere betrokkenen bij de rellen. Inmiddels is ťťn jongen aangehouden voor het gooien van stenen en vuurwerk en het vernielen van een verkeersbord.

Om andere nog onbekende relschoppers te achterhalen gaat de politie nu dus ook beelden laten zien op televisie. Ook doet de politie een oproep aan mensen die bijvoorbeeld gefilmd hebben bij de rellen of een camera hebben hangen waarop de rellen te zien waren, om hun beelden aan de politie te geven. Ook zoekt de politie nog altijd getuigen die meer kunnen vertellen over wat er is gebeurd en wie daarbij betrokken waren.

Opruiing
Naast de relschoppers die bijvoorbeeld met stenen of vuurwerk gooiden, maakt de politie ook jacht op de mensen die via social media hebben opgeroepen om te gaan rellen. Inmiddels zijn drie mannen aangehouden voor opruiing.

Zij zitten nog altijd vast, net als de verdachte die werd aangehouden voor het gooien van vuurwerk en stenen en het vernielen van een verkeersbord. Ze werden vandaag alle vier voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die verlengde hun voorarrest.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -