Eveline Schell opvolger van vertrekkend wethouder IJsselstein

© VVD IJsselstein
IJSSELSTEIN - IJsselstein heeft een opvolger voor wethouder Bernd Roks gevonden: Eveline Schell wordt op 1 oktober voorgedragen als de nieuwe wethouder van het Sociaal Domein. Dat heeft de VVD vanmiddag bekendgemaakt.
Roks (VVD) kondigde zijn vertrek in juni aan omdat hij in september wordt geïnstalleerd als burgemeester van Halderberge. Hij wordt op 17 september geïnstalleerd in de Brabantse gemeente.
Schell is geen onbekende in de regio: ze heeft gestudeerd en gewoond in Utrecht en was van 2006 tot 2011 VVD-raadslid in de gemeente Utrecht. Daarbij was ze woordvoerder op sociale zaken, WMO, de jeugdzorg, sport en cultuur. Van 2015 tot 2019 was ze voorzitter van Stichting Leergeld in Utrecht. Inmiddels woont ze zeven jaar in IJsselstein.
In een schriftelijke verklaring laat de VVD'er weten zich vereerd te voelen dat ze voor de functie is gevraagd. "De huidige bestuursperiode is al ruim twee jaar onderweg, wat betekent dat ik op een rijdende trein stap. Daar ben ik me van bewust. Maar ik stap wel bewust nu naar voren om de resterende twee jaar met de inwoners, gemeenteraad en het maatschappelijk middenveld samen stappen te gaan zetten in onder andere werk & inkomen, participatie en jeugdzorg. Samen zullen we alle zeilen bij moeten zetten zodat IJsselstein zo goed mogelijk door de coronacrisis komt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.