Aanleg faunatunnel Utrechtseweg legt historische trambaan bloot

© Jan-Gerrit van Wijhe
DE BILT - De Utrechtseweg (N237) in De Bilt is dit weekend afgesloten voor de aanleg van een faunatunnel. Bij de werkzaamheden stuitte de aannemer vandaag op de oude rails van de tram die tot 1949 van Utrecht naar Zeist reed.
De onderdoorgang voor dieren komt ter hoogte van autosloopbedrijf Akkie Stomphorst. Dit weekend wordt de fundering verwijderd. "Vooraf wisten we al dat we de oude trambaan tegen zouden komen. Die zijn we nu helemaal aan het verwijderen", aldus een medewerker van aannemer Mourik.
De nieuwe faunatunnel vormt samen met de faunatunnel De Biltse Rading de laatste schakel in de ecologische verbindingszone Noorderpark-Kromme Rijngebied. Naast de aanleg van de passage wordt ook de wal van De Biltse Grift verstevigd.
De werkzaamheden duren naar verwachting tot half november. De Utrechtseweg is gedurende drie weekenden en één avond/nacht afgesloten (behalve voor bussen, hulpdiensten en fietsers) tussen de Wilhelminalaan en de Veldzichtstraat. Buiten deze afsluitingen om kan er sprake zijn van vertraging ter hoogte van de tankstations. Waar nodig worden de fietsers omgeleid naar de andere zijde van de weg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.