Ernstige pitbull-aanval in Overvecht

© Ingezonden
UTRECHT - In het Utrechtse Overvecht is vanavond een heftig incident geweest met een pitbull. Op de Ibisdreef viel het dier een andere hond aan. Deze viervoeter, vermoedelijk een Staffordshire, beet flink van zich af, zo is te zien op een filmpje. Maar of hij het heeft overleefd, is nog de vraag. "Hij werd weggedragen en er zat geen beweging in", vertelt een getuige.
Volgens de politie wilde de eigenaar van de aangevallen hond de dieren uit elkaar halen en raakte deze persoon zelf ook gewond. De verwondingen bij de viervoeter en zijn baasje waren dusdanig ernstig dat een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die landde uiteindelijk niet. Wel moest er ambulancepersoneel aan te pas komen om het letsel te behandelen.
Een getuige vertelt dat een man rondliep met twee pitbulls. Een van de honden was volgens hem niet aangelijnd en viel de andere hond aan. "Hij bleef maar aan de keel van dat dier hangen. Het escaleerde helemaal. De eigenaar van de aangevallen hond probeerde de pitbull weg te krijgen en werd ook meerdere keren gebeten." Het zou volgens de getuige een 'wonder' zijn als de aangevallen hond het heeft overleefd.
Het baasje van de pitbulls zou voordat de politie kwam zijn woning in zijn gegaan met zijn honden. Op de Ibisdreef waren rond 21.00 uur nog altijd veel agenten op de been.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.