Oudewater komt met coronaproof looproute: 'Waag het niet van de route af te wijken'

© Gemeente Oudewater
OUDEWATER - Een wandeling maken door het oude centrum van Oudewater kan vanaf nu helemaal coronaproof. De gemeente heeft namelijk een looproute met een knipoog gemaakt met eenrichtingsverkeer.
Veel straten en bruggen zijn smal, waardoor het niet makkelijk is om voldoende afstand te houden. De gemeente heeft daarom pijlen op de grond getekend en bordjes opgehangen met teksten als: 'Waag het niet van de route af te wijken'. Het woord 'Waag' is een verwijzing naar de Heksenwaag, een van de bekendste toeristische attracties van Oudewater.
"De knipoog houdt in dat we met een verwijzing naar de historie van Oudewater - de bestrijding van heksen en tegelijkertijd de touwindustrie - borden met een ludieke tekst hebben gemaakt. We hopen dat dat helpt en dat er weer eens aan de 1,5 meter afstand wordt gedacht", vertelt wethouder Walter Kok.

Coronaregels

In Oudewater houdt men zich over het algemeen goed aan de regels, merkt de wethouder. "Ik woon zelf in de binnenstad van Oudewater en ik zie het bijvoorbeeld goed als de visboer er staat, men staat dan in een ruime cirkel rondom de kraam. Iedereen wacht op zijn beurt en dat is ook goed, want we waren in het begin een van de hotspots voor wat betreft de besmettingen."
In Oudewater zijn er de laatste maand vier besmettingen bij gekomen. "Het gebeurt hier af en toe ook nog, laatst nog twee gevallen in een gezin, maar de grote piek is er gelukkig uit en dat moet vooral zo blijven", aldus de wethouder.
Wethouder Walter Kok over de coronaproof looproute

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.