Ondanks coronacrisis volgend jaar meer aanvragen treinritten

© ANP
UTRECHT - Voor volgend jaar hebben reizigersvervoerders meer treinritten aangevraagd dan voor 2020. Het gaat om 2.172.187 ritten van in totaal dertig vervoerders, tegenover 2.169.401 treinritten dit jaar. Dat zijn er dus 2786 meer, meldt de Utrechtse spoorbeheerder ProRail die ieder jaar de capaciteit verdeelt onder alle vervoerders op het Nederlandse spoor.
"We zien nu gelukkig dat ook in 2021 het hele spoor weer is volgepland. Daarom is het essentieel dat we blijven investeren zodat we onze spoorinfrastructuur kunnen blijven verbeteren om het drukst bereden spoor van Europa in gang te houden", zegt directeur John Voppen van ProRail. "Zeker op het gebied van de infrastructuur voor het spoorgoederenvervoer hebben we een flinke inhaalslag te maken."

Goederenvervoer

Voor de jaardienstregeling van het goederenvervoer zijn 98.824 treinritten aangevraagd, 6480 minder dan voor 2020. ProRail denkt ook daar uiteindelijk wel op hetzelfde niveau uit te komen als dit jaar.
"Voor de goederenvervoerders is het lastiger om een jaar vooruit aan te geven wanneer zij denken te gaan rijden. Zo zijn zij ook vaak afhankelijk van verladers in de havens. Hierdoor dienen deze vervoerders ook gedurende het jaar op kortere termijn een aanvraag in voor een treinrit", aldus de spoorbeheerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.