RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoofdact Festival Oude Muziek geschrapt: 'Een zure appel, maar veiligheid staat voorop'

1/2
UTRECHT - De opening van het Festival Oude Muziek in de grote zaal van TivoliVredenburg gaat toch niet door. De muzikanten komen uit Frankrijk en daar leeft het coronavirus weer op.

"Dit is een heel zure appel", zegt festival-organisator Juliëtte Dufornee. "Maar veiligheid staat voorop." In de maand juni leek het erop dat een optreden in TivoliVredenburg met een beetje publiek erbij zou kunnen. Maar anno augustus is de situatie weer helemaal anders.

Het Franse Ensemble Correspondances zou aanstaande vrijdag in Utrecht optreden. "Eén van de beste Franse ensembles van dit moment", zegt Dufornee.

Een kleine pleister op de wonde is dat Ensemble Correspondances vrijdagavond alsnog optreedt in Frankrijk. Dat optreden is via een livestream online te bekijken.

Ensemble Correspondances is één van de beste Franse ensembles van dit moment."
Juliëtte Dufornee baalt

Ook andere concerten van Festival Oude Muziek gaan door. Zo zijn er dagelijks vier livestreams via Facebook en YouTube. Enkele kleinschalige optredens in Utrecht gaan zelfs fysiek door. Die optredens zijn vooral in kerken, maar ook in TivoliVredenburg. Er is dan maximaal plek voor ongeveer veertig toeschouwers.

Festival Oude Muziek stond eigenlijk gepland voor de maand april, maar toen ging het ook niet door vanwege het coronavirus. 28 augustus-2 september werd de nieuwe datum. Een volledig overzicht van de optredens die wél doorgaan, is te vinden op de site van het festival.

 Het optreden zou zijn in de grote zaal van TivoliVredenburg. Het optreden zou zijn in de grote zaal van TivoliVredenburg. | Foto: Frank Emous | Femous Productions


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -