Speeltoestellen vernield in Amersfoort: 2000 euro schade

© Gemeente Amersfoort
AMERSFOORT - In Park Randenbroek in Amersfoort zijn afgelopen weekend meerdere speeltoestellen vernield. De schadepost bedraagt ongeveer 2000 euro, meldt de gemeente Amersfoort op Facebook. Ook is kunstgras in Nieuweland beschadigd, vermoedelijk door vandalisme of onjuist gebruik. De gemeente heeft aangifte gedaan.
De onderhoudsaannemer heeft de beschadigde toestellen uit Park Randenbroek weggehaald zodat ze gemaakt kunnen worden. "We proberen de toestellen zo snel mogelijk te repareren, maar zijn daarbij afhankelijk van de levertijd op de onderdelen die moeten worden vervangen. Dat kan maar zo zes weken duren", schrijft de gemeente.
In Nieuwland gaat het om het kunstgras bij speeltoestel 'De Draak'. De gemeente krijgt regelmatig meldingen dat fietsers en scooterrijders de helling gebruiken om er tegenop en er vanaf te rijden. "Daar is de helling niet voor gemaakt", laat de gemeente weten.
Op dit moment wordt met de leverancier gezocht naar een oplossing zodat vernielingen worden voorkomen. De gemeente Amersfoort hoopt verder dat mensen zich melden bij de politie als zij getuige zijn geweest van een vernieling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.