Druktemonitor Utrecht 45.000 keer geraadpleegd, provincie tevreden

© Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - De druktemonitor van de provincie Utrecht is sinds de lancering begin deze maand 45.000 keer bezocht. Op de drukste dag ontving de site ongeveer 7000 bezoekers. De provincie Utrecht is tevreden over de proef.
Op de monitor is te zien hoe druk het is op verschillende recreatieplekken in de provincie. Ook worden er alternatieven aangeboden om zo de drukte beter te spreiden. De drukte op verschillende locaties wordt doorgegeven door 'lokale experts', mensen die dagelijks op de plek te vinden zijn. Dat zijn bijvoorbeeld ondernemers, bewoners en terreinbeheerders. Zij geven telefonisch een paar keer per dag door hoe druk het is.
Maar bij de lancering bleek dat de drukte op maar weinig recreatieplekken regelmatig wordt geüpdatet. De provincie Utrecht zegt daarover: "De lokale experts hebben de verwachte drukte ingevuld. Als de actuele drukte daar niet of weinig van afwijkt, zien we dat op deze locaties de lokale experts minder vaak de actuele informatie doorgeven." De provincie zegt dit in een evaluatie te zullen meenemen.
De provincie Utrecht gaat de drukte op een later tijdstip evalueren met onder meer een gebruikersenquête. De monitor is hier te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.