RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse jongen (14) opgepakt voor rellen Kanaleneiland

UTRECHT - In Utrecht is vandaag een 14-jarige jongen aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de rellen in de wijk Kanaleneiland. Dat meldt het OM.

De jongen wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Hij zou zich misdragen hebben op vrijdagavond 14 augustus. De verdachte kon worden opgepakt omdat hij werd herkend.

Gebiedsverbod
Vanwege die rellen in het weekend van 14 augustus heeft het OM ook meerdere gebiedsverboden uitgedeeld die in de nacht van zondag op maandag verlopen. Een woordvoerder zegt vandaag dat die maatregel goed heeft gewerkt omdat het rustig is gebleven.

De gebiedsverboden zijn niet overtreden en worden mede daarom niet verlengd.

Bureau Hengeveld
In het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld worden aanstaande zaterdag vijf verdachten getoond die betrokken waren bij de rellen. Ze worden nu nog onherkenbaar in beeld gebracht omdat ze minderjarig zijn.

Mocht de uitzending niet genoeg aanknopingspunten opleveren, dan worden de verdachten daarna herkenbaar in beeld gebracht. "Het is onder voorbehoud van ontwikkelingen. Mochten ze eerder herkend worden, gaat het niet door", aldus het OM.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -