Syntus laat weer meer bussen rijden na coronadip

© Keolis
PROVINCIE UTRECHT - Busbedrijf Syntus gaat vanaf komende zondag weer een stuk meer ritten rijden. Vanwege het coronavirus, en de daaropvolgende daling van het aantal passagiers, voerde Syntus de afgelopen maanden een stuk minder ritten uit.
De vervoerder rijdt vrijwel overal in de provincie Utrecht. Op de website van Syntus staat een overzicht van alle busritten die terugkeren. Niet alleen komen er extra ritten bij, ook worden op sommige trajecten langere bussen ingezet.
Vanaf zondag worden ook de scholierenlijnen meer gespreid. Syntus heeft samen met scholen besloten enkele ritten af te stemmen op de starttijden van de lessen.
De buurtbussen worden voorlopig nog niet ingezet, omdat reizigers daarin onvoldoende afstand kunnen houden. Op sommige trajecten wordt daarom gewerkt met grote bussen.

Corona-gevolgen voor het ov

Het openbaar vervoer lijdt behoorlijk onder de coronacrisis. Veel mensen werken thuis en zijn dus niet meer aangewezen op bussen en treinen. Ook geldt een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Vervoersbedrijf Qbuzz, dat in Utrecht werkt onder de naam U-OV, heeft al aangekondigd dat afscheid genomen moet worden van werknemers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.