Struinen in de Tuinen aangepast vanwege corona, programma grotendeels via livestream

Banus en de Ridder.
Banus en de Ridder. © RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen
ZEIST - Cabaret in binnentuinen, een buikdanseres in een achtertuin of muziek in een parkje. Zo ziet het Utrechtse theater- en muziekfestival Struinen in de Tuinen er normaal gesproken uit. Maar vanwege de coronamaatregelen zijn bijna alle artiesten met hun optredens dit keer te zien via een livestream.
Het zanger-liedjesschrijversduo Banus en de Ridder is een van de optredende artiesten. Zij zingen Nederlandstalige nummers. Ruud Banus: "We hebben echt wel een paar pittige onderwerpen, over levenseinde bijvoorbeeld. Maar er moet altijd iets van humor in zitten."
Struinen in de Tuinen met Banus en de Ridder
Tijdens het festival treden lokale amateurkunstenaars op. De livestream is actief op 6 september van 12.00 tot 17.00 uur, via de site van Struinen in de Tuinen. De optredens die te zien zijn komen uit Zeist, Amersfoort en Utrecht. Alleen een paar optredens die op grote openbare plekken gepland zijn in Utrecht en Amersfoort kunnen mogelijk wel bezocht worden.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half negen 's ochtends en het programma wordt daarna ieder uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.