Reclameborden langs de weg moeten nu toch echt verdwijnen: 'Een onredelijke manier van doen'

© Provincie Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Een bordje langs de provinciale weg, waarop zelfgeschilderde letters de zin 'Boerenkaas te koop' vormen. Het is een welbekend gezicht buiten de stedelijke gebieden, maar de provincie Utrecht wil dat er een einde aan komt. "We voelen nu een stevige druk om ons spandoek weg te halen, terwijl het voor onze bedrijfsvoering juist belangrijk is dat klanten weten waar we zitten", zegt kaasmaker Huig de Graaf uit Doorn.
"Een plaatselijke ondernemer versus regionale overheid...", begint De Graaf 20 april een bericht op de Facebookpagina van zijn kaasbedrijf. Hij is het er niet mee eens dat hij zijn reclamespandoek met openingstijden moet verwijderen.
"Coronatijd of niet, 30 maart kregen we bezoek en een aansluitend schrijven dat het toch echt per 1 april verwijderd diende te zijn. Dit alles op straffe van een dwangsom."
Toch heeft de provincie een oogje toegeknepen tijdens de coronacrisis. Maar nu is het echt klaar: vanaf 1 september worden de regels strenger gehandhaafd, heeft de provincie aangekondigd. "We hopen dat ondernemers inmiddels andere (digitale) vormen hebben gevonden om klanten te vinden en binden."
Een onredelijke manier van doen, vindt De Graaf. "Wel raar dat dit de afgelopen jaren nooit een probleem was. En hoe moeten mensen dan weten waar ze ons kunnen vinden?", vraagt hij zich af.
De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft volgens de kaasmaker nooit iets over het spandoek gezegd en er zou ook nog nooit een enkele klacht binnen zijn gekomen, aldus de kaasmaker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.