Storm Francis zorgt (nog) niet voor veel schade in onze provincie, AH in Vleuten voorlopig wel dicht door stormschade

PROVINCIE UTRECHT - Storm Francis lijkt in de provincie Utrecht vooralsnog voor weinig problemen te zorgen. Vanochtend bereikte de storm zijn hoogtepunt. Wel duurt het nog tot het einde van de middag tot de zware windstoten verdwijnen.
In Nieuwegein waaide een schutting om, wat voor schade zorgde bij auto's. In Woerden koos de brandweer ervoor om de storm voor te zijn en liet de gevel van een oud pand gecontroleerd instorten.
Op de Drunenseschans in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg waaide een schutting om.
Op de Drunenseschans in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg waaide een schutting om. © Ingezonden
In Vleuten heeft de storm wel voor schade gezorgd in een vestiging van Albert Heijn. De supermarkt houdt de deuren voorlopig dicht.
In het westen en noordwesten van het land zorgde Francis voor meer overlast, meldt Weeronline. Rond de middag is van storm waarschijnlijk geen sprake meer.
Wel is het langs de hele westkust stormachtig en kunnen er zware windstoten van 85 tot 90 kilometer per uur aan zee en 80 tot 85 kilometer per uur wat verder landinwaarts zijn. Pas later in de middag verdwijnen de stormachtige condities met zware windstoten. Dan waait het gewoon hard.
In Woerden kon vanwege het weer de coronateststraat vanmorgen niet open. Inmiddels is de straat weer bereikbaar. Wel kan het zijn dat mensen langer in de rij moeten staan, waarschuwt de GGD op Twitter.
Morgen is het veel rustiger weer en staat er slechts een matige wind. Vrijdag en in het weekend is het weer iets onstuimiger met een matige tot vrij krachtige wind, maar tot storm komt het zeker niet. Wel kan er iedere dag regen vallen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.