Streekhuis Kromme Rijn geopend

WERKHOVEN - Het Streekhuis Kromme Rijn in Werkhoven officieel geopend.
Het Streekhuis Kromme Rijn is een samenwerkingsverband van overheids- en maatschappelijke organisaties, die samen werken aan een stevige economie, een gezonde natuur, mooi landschap en vitale dorpen. Zij hebben met elkaar een visie op de Kromme Rijnstreek ontwikkeld. Die visie en de Agenda Vitaal Platteland van de Provincie Utrecht vormen samen de basis voor het werk van het Streekhuis.
Mevrouw ir. A.N. Wouters, directeur-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), onthulde maandag het naambord van het Streekhuis. In haar speech benadrukte zij dat niet alleen overheid en maatschappelijke organisaties in het Streekhuis samenwerken, maar dat ook de boeren, de ondernemers, de burgers en iedereen met passie voor dit landschap en deze natuur actief mee moeten kunnen doen.
Na de speech vertrokken de genodigden per bus naar een voorbeeldproject in de Langbroekerwetering, waar wordt gewerkt aan het herstel en onderhoud van de lanenstelsels. Mevrouw Loes Fortuin (directie Regionale Zaken van het ministerie van LNV) stapte samen met Streekhuisdirecteur Eline van de Veen in een hoogwerker om samen een tak af te zagen, een belangrijke onderhoudstaak in dit project.
Vervolgens verzamelden alle genodigden zich in de tent op De Brink voor het Streekhuis. Daar luisterden zij naar de speeches van achtereenvolgens Wouter de Jong (gedeputeerde van de Provincie Utrecht), Jan Koudijs (voorzitter Stichting Kromme Rijnstreek) en Eline van de Veen (directeur Streekhuis Kromme Rijn).
Alledrie nodigden zij iedereen uit om met plannen en ideeën naar het Streekhuis te komen en daar samen te werken aan de ontwikkeling van de Kromme Rijnstreek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.