Paul (71) begonnen aan heroïsche solo-fietstocht naar Rome: 'Trap hersenstamkanker de wereld uit'

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
WIJK BIJ DUURSTEDE - In weer en wind is de 71-jarige Paul Jacobs vanmorgen op de fietst gestapt voor een tocht van ruim 2000 kilometer. Hij rijdt van Wijk bij Duurstede naar Rome om geld op te halen voor de Stichting Semmy, die zich inzet voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.
Eerst wilde Paul voor het Alzheimerfonds fietsen, maar toen de 4-jarige Kirsten uit Houten - de kleindochter van een vriend - overleed aan de gevolgen van een hersenstamtumor, koos hij voor de Stichting Semmy.
Tien tot vijftien kinderen per jaar worden getroffen door deze vorm van kanker. "Er gaan raketten naar de maan en dat kost veel geld, maar meer onderzoek naar hersenstamtumoren bij kinderen lukt kennelijk nog niet. En dat is triest."
Onder het motto 'Trap hersenstamkanker de wereld uit' Paul vertrok vanmorgen bepakt en bezakt (zo'n 30 kilo bagage) vanaf Kasteel Duurstede. Hij slaapt de komende tijd op campings in een tentje en zal koken op een gasstel. Familie, vrienden en wethouder Hans Marchal zwaaiden de solo-fietser vanmorgen uit. Ook onze verslaggever Robert Jan Booij was erbij. Beluister hieronder de live-bijdrages van 07.40 en 08.40 uur.
Radio M Utrecht was vanmorgen bij de start (1)
Radio M Utrecht was vanmorgen bij de start (2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.