Cel voor Utrechtse autokrakers die politie-auto rammen

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
UTRECHT - Twee mannen uit Utrecht zijn in de rechtbank veroordeeld voor het plegen van meerdere autokraken. Bij hun laatste kraak op het parkeerterrein van winkelcentrum Overvecht probeerden ze te vluchten voor de politie. Daarbij reed een van de mannen in op een agent, waarna de politie in totaal acht schoten lost.
Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie twee jaar cel tegen de hoofdverdachte, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Zo hoog viel de straf niet uit vandaag. De rechter legde de 22-jarige man een jaar cel op, waarvan twee maanden voorwaardelijk.
Volgens de rechter staat vast dat de man betrokken is geweest bij zes autokraken. Daarbij zijn onder meer computers en iPads uit auto's gehaald. Na hun kraak op 25 februari dit jaar werden ze betrapt. De man stapt in zijn auto, rijdt achteruit en ramt een politie-auto, waar op dat moment net een agent uitstapt die bekneld komt te zitten. Daarna schiet de politie.
Voor het OM was dat reden om de man poging tot zware mishandeling ten laste te leggen. Maar tot die conclusie komt de rechtbank vandaag niet. Er kan namelijk niet worden vastgesteld dat de man de agent ook heeft gezien toen hij vol gas achteruit tegen de politie-auto aanreed.
De andere verdachte, een 26-jarige Utrechter is veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. De rechtbank vindt bewezen dat hij betrokken was bij twee autokraken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.