RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Enquête: Utrechters durven vakantie in buitenland massaal niet aan

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Het zal weinig mensen verbazen maar een enquête-onderzoek van LocalFocus en Kieskompas bevestigt dat Utrechters het dit jaar niet aandurven om in het buitenland op vakantie te gaan. De verhalen over rode en oranje gebieden en lockdowns leidden ertoe dat maar 28 procent van de Utrechtse vakantievierders dit jaar de grens overging. Ter vergelijking: vorig jaar was dat 65 procent.

Utrechters zochten dit jaar dus vooral in eigen land ontspanning: zo'n 44 procent deed dit terwijl vorig jaar maar 28 procent hiertoe over te halen was.

Het is druk bij Stichting Vrije Recreatie in Meerkerk.
 Op de camping in op de camping bij de Stichting Vrije Recreatie in Meerkerk. Op de camping in op de camping bij de Stichting Vrije Recreatie in Meerkerk. | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Staycation
De staycation, oftewel helemaal niet weggaan in de zomer, maakte in coronatijden een opmars in populariteit. Eenderde van de Utrechters bleef gewoon lekker thuis. Vorig jaar was dat 22 procent. Vorige week maakte RTV Utrecht nog een portret van thuisblijver Josje. Zij had plannen om naar Griekenland te gaan. "Maar met een mondkapje in een vliegtuig zitten en het risico lopen dat de grenzen weer dichtgaan, wilden we graag voorkomen." Uiteindelijk bleef zij dus thuis.Niet alleen gingen Utrechters minder op vakantie. Ook kregen ze minder toeristen op bezoek. Dinsdag berekende het CBS al dat het aantal gasten dat Utrecht mocht ontvangen dramatisch lager lag dan vorig jaar. Toen waren er 105.000 mensen die in april, mei en juni minstens één nacht bleven slapen op een toeristische overnachtingsplek. Dit jaar zijn dat er maar 21.000 in dezelfde periode geweest: een daling van 80 procent.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -