Kunstroof in Leerdam, schilderij van Frans Hals voor derde keer gestolen

© Wikipedia
LEERDAM - Dieven hebben een schilderij van Frans Hals gestolen in Leerdam. Het kunstwerk 'Twee lachende jongens met bierkruik' hing in museum Hofje van mevrouw Van Aerden. Het is niet voor het eerst dat het stuk is gestolen.
'Twee lachende jongens met bierkruik' werd in 1988 al eens gestolen, samen met 'Bosgezicht met bloeiende vlier' van Jacob van Ruisdael. Beide werken werden na drie jaar teruggevonden. In 2011 verdwenen dezelfde twee schilderijen opnieuw, nu voor een half jaar. Voor zover bekend is er deze keer behalve de Frans Hals geen andere kunst gestolen.
De recherche zet behalve politieagenten ook forensische onderzoekers, tactische rechercheurs en kunstroofexperts in om de dieven alsnog op te sporen. De politie verzamelt camerabeelden en praat met omwonenden. Volgens de politie is er gisternacht ingebroken via de achterdeur van het museum. Rond 3.30 uur ging het alarm af, maar agenten kwamen te laat om de daders nog te pakken.
Het gestolen schilderij verbeeldt twee lachende jongens, van wie er één een opvallende bontmuts draagt. Hij kijkt in een open bierkan. Boven de kruik staan de letters FH, de initialen van schilder Frans Hals.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.