OM eist tot 4,5 jaar celstraffen tegen overvallers Chinees restaurant in Bunnik

BUNNIK - Het Openbaar Ministerie eist celstraffen tot 4,5 jaar voor de gewapende overval op het Chinese restaurant Hong Kong Garden in Bunnik. Drie overvallers stormden vorig jaar het restaurant binnen, gewapend met messen en een pistool. Ze bedreigden aanwezige gasten en personeel. Ook de 11-jarige dochter van de eigenares werd met zowel een mes als een pistool bedreigd.
De drie overvallers namen op de bewuste dag, 18 augustus, rond 21.00 uur een bedrag van ongeveer 850 euro aan contant geld mee. De verdachten zijn drie mannen van 20, 21 en 24 jaar uit Bunnik, Millingen aan de Rijn en Utrecht.
Beelden van de overval.
De 20-jarige man uit Bunnik, die als bezorger bij het restaurant werkte, heeft de overval bekend. De andere twee ontkennen betrokkenheid. Volgens het OM staat echter vast dat de twee wel degelijk aanwezig waren. Bij de overval werden blauwe latex handschoenen gebruikt. Die werden later aangetroffen op de vluchtroute, mét het DNA van de twee ontkennende verdachten.
Die stellen op hun beurt dat ze destijds bij de verdachte uit Bunnik hebben schoongemaakt en daar de blauwe handschoenen hebben achtergelaten. "Een onaannemelijk scenario", vindt het OM. Ook omdat een getuige de overvallers herkende.

Zeer traumatiserend

Voor de eigenares van het restaurant is de overval "zeer traumatiserend" geweest. Vooral het feit dat haar 11-jarige dochter erbij betrokken is, is voor haar zeer pijnlijk. Ook de betrokkenheid van haar eigen bezorger maakt de situatie schrijnend.
Het OM heeft in het stellen van haar eis extra zwaar meegewogen dat de 21-jarige verdachte al eerder is veroordeeld voor het plegen van een overval. De 24-jarige verdachte is ook vervolgd voor het bezit van een vuurwapen. Dit wapen werd gevonden tijdens een huiszoeking na zijn aanhouding. Het valt niet met zekerheid te zeggen of dit ook het wapen is dat gebruikt is tijdens de overval.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.