Dit zijn de relschoppers uit Kanaleneiland waar de politie naar op zoek is

UTRECHT - De politie heeft beelden laten zien van zes relschoppers die twee weken geleden in de Utrechtse wijk Kanaleneiland vernielingen hebben aangericht of met stenen gooiden. De beelden waren te zien in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.
Jongeren gooiden met stenen en vuurwerk naar de politie
De verdachten zijn onherkenbaar omdat de politie vermoedt dat het om minderjarige jongeren gaat. Mocht de uitzending niet genoeg aanknopingspunten opleveren, dan worden de verdachten volgende week alsnog herkenbaar in beeld gebracht. "Het is onder voorbehoud van ontwikkelingen. Mochten ze eerder herkend worden, dan gaat het niet door", aldus het OM eerder deze week.
Van zes verdachten heeft de politie deze beelden vrijgegeven. Vorige week kondigde de politie al aan beelden van verdachten te gaan uitzenden. Op de website van Bureau Hengeveld staat meer informatie over de zes verdachten die getoond zijn in het tv-programma. De tekst gaat verder onder de foto's:

Rellen

Op 14 augustus kwam het tot rellen in Kanaleneiland. De dag erna was het onrustig in Overvecht en ook daarna was het op verschillende plekken in de stad onrustig. Inmiddels zijn zo'n vijftig relschoppers aangehouden, maar volgens de politie zijn dit voornamelijk mensen die zijn opgepakt voor het verstoren van de openbare orde en het niet naleven van het noodbevel.
De rellen waren aangejaagd door een aantal vloggers, zei burgemeester Den Oudsten afgelopen week tijdens een ingelaste commissievergadering van de gemeenteraad. "Die hebben een grote invloed gehad op de rellen zoals die er zijn geweest." Volgens de burgemeester bleek dat uit het feit dat de rellen vanzelf uitdoofden toen de drie vloggers werden aangehouden.
Het debat werd georganiseerd omdat er vanuit de raad vragen waren over het late optreden van de ME op die vrijdag. Volgens wethouder Lot van Hooijdonk, die op die dag vervangend burgemeester was, kwam dat omdat het de strategie van de driehoek was om zo lang mogelijk te de-escaleren. Dat wil zeggen: proberen om de onrust vanzelf te laten uitdoven. Door onrust elders in het land en omdat agenten op vakantie waren, was er ook onvoldoende politiecapaciteit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.