RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vuurwerkvrije zones en gesprekken met raddraaiers in hoop op veilige jaarwisseling in Vianen


VIJFHEERENLANDEN - Vijfheerenlanden stelt de komende oud en nieuw vuurwerkvrije zones in. Ook gaat de gemeente in gesprek met overlastgevers Ún hun ouders. Dat is de uitkomst van een evaluatie van de afgelopen jaarwisseling. Vooral in Vianen liep het toen uit de hand. Dertien auto's gingen in vlammen op en hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk. De schade voor de gehele gemeente Vijfheerenlanden bedroeg 61.000 euro.

Burgemeester Sjors Fr÷hlich naast uitgebrande auto's tijdens de afgelopen jaarwisseling: "Dat mensen dit in hun hoofd halen"


Feest voor iedereen
"Dat mag niet meer gebeuren", zegt burgemeester Sjors Fr÷hlich van Vijfheerenlanden. "Oud en nieuw moet een feest zijn voor iedereen. Inwoners moeten zich veilig voelen, net als hulpverleners die op deze bijzondere dag gewoon aan het werk zijn."

De vuurwerkvrije zones komen in de Viaanse wijken De Hagen en Vijfheerenlanden. Daar was afgelopen jaarwisseling de meeste onrust en moest de ME meerdere keren ingrijpen, nadat vuurwerk werd gegooid naar de politie en brandweer. Voor vreugdevuren moet voortaan vooraf toestemming worden gevraagd bij de gemeente.

Signaal afgeven
Ook gaat de gemeente in samenwerking met de politie en jongerenwerk in gesprek met de overlastgevers van afgelopen jaar en hun ouders. De gemeente hoopt daarmee 'een signaal af te geven'. "De gemeentelijke kosten, nasleep bij bewoners en zelfs onveilige plekken rond de jaarwisseling zijn absoluut onacceptabel", besluit Fr÷hlich.

Overigens geldt aankomende jaarwisseling al een landelijk vuurwerkverbod. Het afsteken van knalvuurwerk en vuurpijlen is dan verboden. Op de site van de overheid is te lezen welke soorten vuurwerk precies verboden zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -