Verdachte overval restaurant Utrecht na ruim jaar gepakt dankzij dna-match

© Michiel van Beers
UTRECHT - De politie heeft een 18-jarige man uit Utrecht opgepakt vanwege de gewapende overval op restaurant Hayai Sushi aan de Poortstraat eind mei vorig jaar. Dat meldt de politie.
Die avond rende een overvaller de horecazaak binnen met wat later een nepvuurwapen bleek. Hij dwong iedereen op de grond te gaan liggen en riep om geld. Daarop vluchtte iedereen de zaak uit, op een medewerker na. Die kreeg klappen van de overvaller, maar weigerde geld te geven. De dader ging er vervolgens zonder buit vandoor.

Dna-match

De politie deed onderzoek naar de overval, maar dat leidde in eerste instantie niet tot een arrestatie. Tot de politie de verdachte alsnog op het spoor kwam dankzij een andere zaak: het aangetroffen dna in die zaak kwam overeen met een voorwerp dat de overvaller van Hayai Sushi had aangeraakt.
De verdachte was ten tijde van de overval 16 jaar oud. Hij is woensdag aangehouden.
De politie sprak vorig jaar direct na de overval niet over één, maar twee verdachten. Een politiewoordvoerder zegt daarover dat na verder rechercheren bleek dat er toch maar één verdachte in beeld was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.