RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht in oefenduel de baas over PEC Zwolle: 'Met twee goede elftallen gespeeld'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht heeft zaterdag het besloten oefenduel tegen PEC Zwolle gewonnen. De ploeg van trainer John van den Brom won door doelpunten van Ramselaar en Bergström met 0-2.

Ik heb al wel ideeën over de basiself"
John van den Brom

Na iets meer dan een kwartier voetballen opende Bart Ramselaar de score. Hij volleyde de bal het doel van PEC in: 1-0. Vanaf die treffer kreeg FC Utrecht de overhand in de wedstrijd. Ramselaar was opnieuw dicht bij een treffer, maar het lukte hem niet om in de eerste helft de score te verdubbelen.

Trainer John van den Brom in gesprek met René van den Berg


In de tweede helft verscheen er een heel nieuw elftal van FC Utrecht binnen de lijnen. "We hebben vandaag met twee mooie teams kunnen spelen", aldus trainer John van den Brom. "Je wil heel lang mee kunnen blijven doen in de competitie. Dan heb je veel goede spelers nodig en die hebben we."

Aanwinsten Eljero Elia en Mimoun Mahi maakten hun officieuze debuut in het Utrechtse shirt. In de 73e minuut kopte Emil Bergström vervolgens vanuit een hoekschop de 0-2 binnen.

FC Utrecht begint op zaterdag 12 september de Eredivisie met een thuisduel tegen AZ. Daarvoor speelt het nog twee oefenduels. Komende woensdag thuis tegen KFC Uerdingen 05 en volgende week zaterdag op bezoek bij tegen FC Köln. Dan kan FC Utrecht niet beschikken over doelman Maarten Paes en Justin Hoogma. De twee zijn op pad met Jong Oranje. "Dat is jammer. Die laatste twee wedstrijden speel je het liefst met je basis. Dat gaat dus niet. Maar de juiste elf tegen AZ zijn niet de elf waar je het hele seizoen mee speelt."

Het favoriete basiselftal van Van den Brom is nog niet bekend, ook niet bij hemzelf. "Ik heb er wel ideeën over. Maar ideeën en praktijk moet samenvallen. Het elftal staat nog zeker niet, maar daar hebben we nog twee weken voor."

17' Bart Ramselaar [0-1]
73' Emil Bergström [0-2]

Opstelling FC Utrecht eerste helft:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Tommy St. Jago, Justin Hoogma, Django Warmerdam; Adam Maher, Simon Gustafson, Othmane Boussaid; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau, Bart Ramselaar

Opstelling FC Utrecht tweede helft:
Thijmen Nijhuis; Mark van der Maarel, Emil Bergström, Urby Emanuelson, Leon Guwara; Joris van Overeem (68'Justin Lonwijk), Sander van de Streek, Davy van den Berg; Eljero Elia, Mimoun Mahi, Odysseus Velanas.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -