Vakantie valt letterlijk in het water: caravan schiet los en rolt in wetering bij Woerden

© Justin Egberts
WOERDEN - Het was flink schrikken. Maarten de Koning had net zijn caravan opgehaald na een grote opknapbeurt en reed ermee weg over de Kromwijkerdijk in Woerden, toen hij ineens een harde klap hoorde. "Ik zag in mijn spiegel de caravan voorbij komen en het water induiken. Ja dat is niet leuk."
De caravan nam een duik in de Kromwijker Wetering en moest er door een bergingsbedrijf weer uitgevist worden. De schade is enorm: het voertuig is total loss.

Pensioen

Zijn tweede huisje. Zo beschrijft De Koning de caravan. Al tien jaar heeft hij met zijn vrouw dit huisje op wielen en nu met het pensioen in zicht hoopten ze er volop gebruik van te maken. Hij had de caravan daarom naar Van Vliet gebracht voor onderhoud en om de caravan tegelijkertijd van wat extra voorzieningen te laten voorzien. "Allemaal dingetjes om het leven wat gemakkelijk te maken en er nog lang mee te kunnen kamperen."
Na het betalen van een dikke rekening - met liefde betaald zegt De Koning - wilde hij de caravan weer terugbrengen naar de stalling. Daar zou de caravan blijven staan tot de geplande vakantie in oktober. Maar het liep allemaal anders.
"Ik heb 'm niet goed op de kogel gezet", zegt De Koning achteraf. "En dan springt ie eraf." Hij spreekt van geluk dat hij stapvoets reed. "Op dat dijkje zijn ook wandelaars en fietsers. Ik ben ontzettend blij dat alleen de caravan beschadigd is geraakt."

Buitenboordmotor

"Het zijn maar spullen", zegt hij nuchter. Maar hij heeft wel even een traantje gelaten toen hij zijn geliefde caravan in de wetering zag liggen. "Het is ook een heel raar gezicht als je een caravan in het water ziet drijven. Ik dacht nog even: zal ik er een buitenboordmotor aan hangen? Maar zo werkt dat natuurlijk niet."
Hij belt zijn vrouw om te vertellen wat er gebeurd is en ondertussen krijgt hij hulp aangeboden van omwonenden. "Hele lieve mensen daar hebben vreselijk goed geholpen." Ze helpen bij de berging, bieden een glaasje water en een kopje koffie aan. "Hartverwarmend."
Uiteindelijk haalt een berger de caravan uit het water. "De caravan staat nu bij Van Vliet. Volgende week gaan we eens kijken wat er te redden is. En misschien moeten we gaan kijken naar een andere wagen." Want ondanks deze enorme tegenvaller is De Koning vastbesloten: in oktober gaat hij weer op pad met een caravan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.