RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Soester ondernemer zet café te koop na coronaboete: 'Ze behandelen je als een grote crimineel'

SOEST - Boos is hij. En teleurgesteld. Horecaondernemer Vincent van der Wardt kreeg gisteren een fikse boete voor het niet naleven van de coronaregels in zijn café in Soest. Maar volgens Van der Wardt heeft hij niks verkeerd gedaan. Hij is er nu zo klaar meer dat hij zijn zaak te koop gezet heeft.

"Het was rond 23.00 uur", zegt Van der Wardt. "Twee boa's, een toezichthouder van de gemeente en een wijkagent komen binnen." Er waren op dat moment 24 mensen binnen volgens de ondernemer, terwijl er volgens hem 52 mensen in de zaak mogen zijn. Toch was het volgens de boa niet in orde. Mensen zouden te dicht op elkaar zitten, kreeg Van der Wardt te horen.

Het leverde hem een bekeuring op: 4.000 euro. De ondernemer besloot meteen zijn zaak te sluiten. "Ik heb de deur op slot gedaan, ben naar huis gereden en heb met mijn vrouw overlegd. Vanmorgen heb ik gezegd: zo ga ik niet verder." En dus plakte hij vanmorgen een papiertje op de deur: "TE KOOP". En dat terwijl hij de zaak al vijftien jaar heeft. "Het is mijn leven."

Teleurgesteld
De ondernemer is gefrustreerd. Hij heeft het idee dat de gemeente het op hem voorzien had. Hij had al twee keer eerder een waarschuwing gekregen - volgens hem beide keren onterecht - en had daar over geklaagd bij de gemeente. Hij heeft het idee dat de controleurs daarom nu uit waren op een boete.

"Maar we doen alles om de coronaregels te volgen. Ik heb zelf diabetes type 1, dus ik ben een risicogroep. Ik zorg daarom goed voor mijn eigen veiligheid en die van mijn gasten. We zijn daar heel streng in", zegt hij zelf. "Ja ik ben boos maar ook vooral teleurgesteld. Ik had dit nooit verwacht van de gemeente Soest. Ze behandelen je als een grote crimineel."

Crowdfundactie
Maar Van der Wardt krijgt ook veel steun vertelt hij. "De gasten die er gisteravond waren zijn heel boos op de gemeente. Ze willen allemaal aangifte doen en bewijs aanleveren dat we het goed gedaan hebben. En vandaag werd ik gebeld door een klant die een crowdfundactie is begonnen." De teller staat inmiddels op 1740 euro

Maar die boete betalen? Daar zegt de ondernemer niet aan te denken. "Ik ga de boete aanvechten. Tot de Hoge Raad. Al moet ik de gevangenis in: ik betaal geen cent." Hij hoopt vooral dat de gemeente met hem in gesprek wil, al heeft hij weinig hoop. "Ik ben altijd voor de oplossing. Voor de toekomst. Maar ik verwacht dat niet."Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -