RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mila (14) werd aangevallen door een zwerm wespen en bedankt nu haar redders

BAARN - Ze hebben veel geluk gehad, realiseren de Baarnse Mila (14) en haar moeder zich. Vorig weekend werd Mila op de Zuiderheide in Laren aangevallen door wespen. Ze werd talloze keren gestoken. Maar mede dankzij de hulp van omstanders kwam ze er goed van af. Vandaag ging ze terug naar de hei om haar redders te bedanken.

Mila was vorige week op de hei voor een fotosessie samen met haar paard. Daar is het paard waarschijnlijk in een wespennest gaan staan, zegt haar moeder Bianca van Moorselaar.

Bianca stond op een afstandje en had in eerste instantie niets door, tot de wespen het paard en haar dochter aanvielen. "Ze rende naar me toe en gaf het paard aan mij. Zelf zat ze helemaal onder de wespen. Haar jurk ook, dus die trok ze uit. Maar daardoor kwamen de wespen in haar haar. Ze is in haar onderbroek en hemd gaan rennen over de hei."

Azijn en ijsblokjes
De staleigenaresse, die er ook bij was op de hei, schoot te hulp en heeft de wespen met een schaar uit het haar van Mila gewipt en zelfs een paar met haar vingers doodgeknepen. Ook greep het personeel van het naastgelegen theehuis Het Bluk in. Met ijsklontjes en azijn verleenden ze eerste hulp om de zwellingen tegen te gaan.

Mila bleek tenminste 35 keer gestoken te zijn. "Daarna ben ik gestopt met tellen", zegt haar moeder die direct 112 belde. Volgens Bianca moesten ze bijna een half uur wachten op de ambulance. Die bracht Mila naar het ziekenhuis maar daar bleek dat de eerste hulp verleend door de medewerkers van het theehuis had gewerkt. Omdat een allergische reactie uitbleef mocht ze daarna al snel naar huis.

Nachtmerries
Thuis heeft Bianca de hele nacht bij haar dochter gezeten. "Ze had heel veel pijn." Ook de dagen erna had Mila veel pijn en was ze ook duizelig.

Inmiddels gaat het een stuk beter en is ze flink opgeknapt. Al heeft het voorval wel flinke impact gehad. "Het is toch wel angstaanjagend, zo'n zwerm wespen boven je hoofd", zegt haar moeder die er zelf ook wel slecht van geslapen heeft. Ze wil met haar verhaal over het incident dan ook vooral anderen waarschuwen. "Kijk uit, want ze kunnen overal zitten."

Bedankje
Vandaag keerde Mila weer terug naar waar het gebeurde. Met cadeaus en bloemen wilde ze de medewerkers van het theehuis bedanken. Toch wel even een kippenvelmomentje voor Mila en haar moeder.

De fotosessie viel door de wespenaanval behoorlijk in het water. Maar de fotograaf heeft al afgesproken om het een keertje opnieuw te doen. Dat ziet Mila wel zitten. "Maar we gaan niet opnieuw naar de hei."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -