Canto Ostinato op Doorns landgoed: 'Ik wist niet wat ik meemaakte'

DOORN - Mindful op een matje in de openlucht luisteren naar het hypnotiserende Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Dat was de bedoeling bij het pianoconcert door Corien van den Berg en Niek de Vente op landgoed Zonheuvel in Doorn. Maar door de regen waren de matjes in de op de vingers van één hand te tellen.
Musici mogen buiten spelen op Landgoed Zonheuvel in Doorn
Het concert is onderdeel van een serie zomerconcerten klassieke muziek, die grotendeels in het openluchttheater van het landgoed worden gegeven. Initiatiefnemer Edwin Blankenstein is zelf professioneel violist en zat in maart, net als veel van zijn collega's, ineens zonder werk. Hij benaderde een aantal musici die hetzelfde schuitje zaten met de vraag of ze op het landgoed wilden optreden. "Twee maanden geleden liep ik op het landgoed, zag het mooie openluchttheatertje en dacht: dat is de oplossing. We kunnen de musici buiten laten spelen."
Mindful genieten van muziek
Mindful genieten van muziek © RTV Utrecht / Boukje Jansen van Galen
Bezoekers Erik Bakker en Karin Schoonhoven hebben wel een matje meegenomen. Karin: "We wisten niet dat we de enige waren." Erik: "We zijn blij dat we het liggend hebben mee mogen maken. Je kan je volledig onspannen en alles over je heen laten komen. Het was waanzinnig, wist niet wat ik meemaakte."
De komende weken zijn er nog 2 concerten op het landgoed:
- 11 september Pannonica Quartet met Air for tango, concert met na afloop tangosalon
- 25 september Salon Ensemble La Vie En Rose, met licht klassieke muziek, tango's en polka's
Meer informatie op de site van landgoed Zonheuvel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.