RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NVWA gaat voortaan inspectierapporten van alle horeca online zetten

UTRECHT - Gaan ze in jouw favoriete cafť wel goed om met de tosti's of lopen er in het restaurant om de hoek kakkerlakken rond? De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit in Utrecht gaat nog meer van de inspectierapporten die deze vragen beantwoorden online zetten, en wil dit voortaan ook sneller gaan doen.

Berichten dat alle rapporten van horecazaken in ťťn keer online verschijnen en dat er ook een 'zwarte lijst' komt, kloppen niet volgens een woordvoerder van de NVWA: "Wij publiceren al resultaten van de vier grote steden en lunchrooms. Daar komt nu de rest van de horeca bij. Het gaat om inspecties vanaf 1 september en een verandering is ook dat het nu allemaal wat sneller gaat."

Bedrijven worden beoordeeld op de omgang met voedsel, hygiŽne en ongediertecontrole. Oude rapporten worden dus niet op de al bestaande site gezet, het gaat alleen om vanaf morgen uitgevoerde inspecties die worden toegevoegd. Een NVWA-woordvoerder verwacht dat over drie weken de eerste rapporten online verschijnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -