Veenendaalse collectant KWF Kankerbestrijding beroofd, maar: 'Ik ga weer lopen!'

© André van Dijk
VEENENDAAL - De 66-jarige Henny van Dijk had gisteren net voor KWF Kankerbestrijding een rondje met de collectebus gelopen toen ze bij haar huis werd aangesproken. Een man met een slecht gebit zei nog een muntje voor haar te hebben maar ging er met de hele bus vandoor. De Veenendaalse is er een dag later nog steeds verbaasd over.
Van Dijk is een ervaren collectant en loopt al 23 jaar voor KWF Kankerbestrijding. "Ik doe het elke eerste week van september en er is nog nooit iets gebeurd." Daar kwam gistermiddag verandering in.
Als het lichamelijk kan, ga ik vanavond gewoon weer lopen!
Henny van Dijk, collectant voor KWF Kankerbestrijding
De Veenendaalse kwam net terug van haar ronde bij de winkels op de Prins Bernhardlaan toen ze rond 14.30 uur haar fiets parkeerde bij haar huis op de Boogschutter. Daar kwam er opeens een man op haar af die zei nog een donatie te hebben. "Dus hij deed dat muntje erin maar begon toen opeens aan de bus te trekken. Ik kon hem niet meer houden en hij is er met de bus vandoor gegaan. Er lag nog een plastic kaartje in de zon op de grond met naam en adres maar de bus was weg."
Ik had denk ik maar zo'n 25 tot 30 euro opgehaald.
Henny van Dijk, collectant voor KWF Kankerbestrijding
De dader wist op de fiets te ontsnappen, ondanks een Burgernetmelding waarin gevraagd werd naar hem uit te kijken. Een woordvoerder van de politie: "Misschien zijn er getuigen die hem hebben zien wegfietsen richting de Sirius/Pollux. Het zou zijn fijn als die contact met ons opnemen."
Het gaat om een slanke getinte man van rond de 40 jaar oud met een donkere broek, jas en muts. Hij had een opvallend slecht gebit volgens Van Dijk: "Hij had een paar tanden eruit." Zij hield, op wat blauwe plekken na, niks aan de beroving over. En dat geldt ook voor de overvaller, want die heeft niet veel buitgemaakt. Van Dijk: "De meeste winkels waren nog gesloten. Dus ik had denk ik maar zo'n 25 tot 30 euro opgehaald."
Ondanks het vervelende incident laat de kranige 66-jarige zich niet uit het veld slaan. Ze heeft alweer een nieuwe collectebus gekregen en staat klaar om er vanavond op uit te trekken voor het goede doel. "Een buurvrouw, zei: 'Als je bent gevallen met de fiets, moet je er meteen weer op springen.' Anders heb je volgend jaar angst. Dus als het lichamelijk kan, ga ik vanavond gewoon weer lopen!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.