Politie deelt signalement van dief KWF-collectebus in Veenendaal

Collectante Henny met haar collectebus.
Collectante Henny met haar collectebus. © André van Dijk
VEENENDAAL - De politie hoopt met hulp van getuigen de man te vinden die eergisteren collectant Henny van Dijk beroofde van haar collectebus. Hij griste de bus van KWF Kankerbestrijding uit haar handen, er zat ongeveer 25 tot 30 euro in.
De man is rond de 40 jaar oud, heeft een licht getinte huidskleur en hij heeft een slecht gebit. "Hij had een paar tanden eruit", vertelde Henny (66) gisteren al aan RTV Utrecht. Ook droeg de dief een donker jack, een donkere spijkerbroek en een donkere muts.
De politie hoopt dat mensen de man met de collectebus in zijn hand hebben zien fietsen. De diefstal was maandag rond 14.30 uur op de Boogschutter, in de wijk Dragonder. Hij fietste daarna weg richting de kruising Sirius/Pollux. Buurtbewoners die bewakingscamera's hebben, worden gevraagd eventuele nuttige beelden aan de politie te geven.
Collectante Henny probeerde zich nog te verzetten tegen de dief. Daar hield ze enkele blauwe plekken aan over. Toch geeft ze niet op: gisteravond is ze met haar nieuwe collectebus alweer op pad gegaan om geld in te zamelen voor kankerbestrijding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.