Kort nieuws: Gratis pc's in Veenendaal

REGIO - * Bijstandsgezinnen met kinderen in Veenendaal krijgen een gratis computer. Volgens de gemeente is de computer zeker voor scholieren onmisbaar, maar kan niet iedereen een pc betalen. De verwachting is dat zo'n 50 gezinnen in Veenendaal voldoen aan de norm voor dit cadeau.
* Bij een bromfietscontrole in Amersfoort zijn tientallen bestuurders op de bon geslingerd. Op de Keerkring en Van Asch van Wijckstraat werden 150 bromfietsen en scooters aan de kant gezet. Het merendeel was in orde, maar voor 74 mankementen werd een bekeuring uitgeschreven.
* Op een bouwterrein aan de Rondweg Oost in Veenendaal is gisteren brand uitgebroken. Deze ontstond 's avonds rond zeven uur. Ter plekke moest de brandweer zo'n 12 kubieke meter brandend bouwafval blussen. Onder de brandweer bestaat een vermoeden van brandstichting.
* Amersfoort maakt het voor mensen met een lager inkomen makkelijker om een nieuwbouwhuis te kopen.
Dat doet de stad vooral door de eisen voor een starterslening te versoepelen. Kopers hoeven niet meer twee, maar slechts één jaar in Amerfoort te wonen om recht te hebben op die lening. En in tegenstelling tot voorheen kunnen mensen nu verbouwingen meefinancieren.
* Twee broers in Zeist zijn voor belediging van de politie meegenomen naar het bureau. De mannen van 17 en 21 jaar konden zich bij een surveillance op de Titus Brandsmalaan niet legitimeren Ze vonden dat de agenten hun werk moesten doen, waarop de broers werden aangehouden.
* De politie zoekt getuigen van een beroving van een vrouw aan de Vasco da Gamalaan.De overval ging zo snel dat ze geen signalement kon doorgeven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.