Opvallende stijging besmettingen in Utrecht, maar technische storing bij RIVM lijkt de reden

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
PROVINCIE UTRECHT - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 734 nieuwe coronabesmettingen gemeld in heel Nederland. Dat is de sterkste toename in één dag sinds 11 augustus. Maar volgens het RIVM is een technische storing de reden van de toename.
Vanwege die storing konden dinsdag enige tijd geen nieuwe besmettingen worden doorgegeven. Dat had tot gevolg dat een deel van de positieve testen die dinsdag hadden moeten worden gemeld, een dag later zijn gemeld.

Utrecht

Volgens het coronadashboard steeg het aantal besmettingen in onze provincie met 70. Dat is de grootste toename in één dag sinds 7 mei. Toch is het moeilijk die dagen met elkaar te vergelijken, want in mei werden nog veel minder mensen getest door de GGD. Van de 70 nieuwe besmettingen in onze provincie zijn er 26 vastgesteld in de gemeente Utrecht.
In de regio Amsterdam en ook in Rotterdam werden 140 mensen positief getest. In beide regio's was dit het hoogste aantal in een dag sinds 15 augustus. De twee grootste steden van ons land zijn tot nu toe de grootste 'brandhaarden' sinds het virus weer enigszins opleeft in Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.