Opnieuw vertraging bij vernieuwde tramlijn tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein

© Rick Huisinga / Regiotram Utrecht
UTRECHT - De nieuwe trams tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein gaan nog later rijden dan gepland. De provincie houdt rekening met een vertraging van "enkele weken".
Volgens de provincie Utrecht verlopen de werkzaamheden voorspoedig, maar de geplande datum van 21 september voor het traject Jaarbeursplein - Nieuwegein Zuid wordt niet gehaald. Er zijn problemen met het verkrijgen van een indienststellingsvergunning. Die is nodig om te mogen starten met de exploitatie van de lijn.
Reizigers naar IJsselstein moeten nog langer wachten. Op het traject Nieuwegein-Zuid - IJsselstein kunnen de trams waarschijnlijk pas vanaf 15 november rijden. De uitloop van de werkzaamheden daar komt doordat een damwand in IJsselstein-Zuid moet worden verstevigd.
Eigenlijk zou de dienstregeling in augustus alweer worden hervat, maar corona gooide roet in het eten. Vanwege de lockdown konden de trams niet op tijd vanuit Spanje naar Nederland worden gebracht.
De extra kosten van het uitlopen van het project zijn nog niet bekend. De vertraging betekent ook dat reizigers nog een paar weken langer met bussen moeten worden vervoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.